EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Hidegfronttal búcsúzhat a tél

Életmód
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Amíg a hétköznapokon szinte májusi idő volt, a hétvégén egy hidegfrontnak köszönhetően alaposan lehűl a levegő.

Egy biztos, vélhetően nem örvendezteti meg az embereket az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, hétvégére kiadott középtávú előrejelzése. Hidegfront érkezik a tél utolsó napjaiban, és a hétközi, néhol 20 fokos nappali maximum utána szombaton és vasárnap már inkább 10 fok körül alakulnak a maximumot és a hegyekben hózápor sem kizárt.

Szombatra virradó éjszaka, kora délelőtt egy hidegfront összefüggőbb felhősávja vonul északról dél felé. Napközben felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Főként éjjel, kora délelőtt a Dunától keletre szórványosan, másutt néhol előfordulhat eső, záporeső. A hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél, napközben 8-13 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre lehet számítani, a keleti, északkeleti tájakon kevesebb, másutt általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de a keleti, északkeleti megyékben néhol kialakulhat zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 7 és 12 fok között valószínű.