EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Hétfőtől itt az új otthonfelújítási kölcsön

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön, melyet a bankfiókokban lehet igényelni.

Az új, kedvező kamatozású otthonfelújítási kölcsön azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani az otthonukat, amihez szeretnék igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek. Nos, február 1-től, azaz hétfőtől ezek a családok hozzájuthatnak egy legfeljebb hatmillió forintos, garantáltan háromszázalékos kamatozású, maximum tízéves futamidejű kölcsönhöz, melyet a bankfiókokban lehet igényelni.


A kölcsönhöz igényelhető állami támogatáshoz március 1-től lehet gyűjteni a számlákat egy éven keresztül     Fotó: freepik.com


Ha valaki a teljes összegű, tehát a hatmillió forintos hitel veszi fel, annak a havi törlesztőrészlete 58 ezer forint lesz. Amennyiben megigénylik és meg is kapják az otthonfelújításhoz kérhető állami támogatást, akkor ennek csak a felét, azaz 29 ezer forintot kell majd tovább törleszteni a családnak. Az állami támogatást olyan gyermeket nevelő család kaphatja meg – ez alapfeltétele –, amely jogosult az otthonfelújítási kölcsönre. Ha a támogatást is megítélik a számára, akkor az állam a banknak utalja a támogatás összegét, így ennyivel csökken majd a törlesztőrészlet.

Figyelem! A kölcsönhöz igényelhető állami támogatáshoz március 1-től lehet gyűjteni a számlákat egy éven keresztül, majd azokkal együtt kell megigényelni. Ugyanis ahogy írtuk, nem jár automatikusan a megkapott maximum 6 milliós kölcsön mellé.