393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Hétfőtől itt az új otthonfelújítási kölcsön

10perc.hu
2021. 01. 31.
Hétfőtől itt az új otthonfelújítási kölcsön

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön, melyet a bankfiókokban lehet igényelni.

Az új, kedvező kamatozású otthonfelújítási kölcsön azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani az otthonukat, amihez szeretnék igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek. Nos, február 1-től, azaz hétfőtől ezek a családok hozzájuthatnak egy legfeljebb hatmillió forintos, garantáltan háromszázalékos kamatozású, maximum tízéves futamidejű kölcsönhöz, melyet a bankfiókokban lehet igényelni.



Ha valaki a teljes összegű, tehát a hatmillió forintos hitel veszi fel, annak a havi törlesztőrészlete 58 ezer forint lesz. Amennyiben megigénylik és meg is kapják az otthonfelújításhoz kérhető állami támogatást, akkor ennek csak a felét, azaz 29 ezer forintot kell majd tovább törleszteni a családnak. Az állami támogatást olyan gyermeket nevelő család kaphatja meg – ez alapfeltétele –, amely jogosult az otthonfelújítási kölcsönre. Ha a támogatást is megítélik a számára, akkor az állam a banknak utalja a támogatás összegét, így ennyivel csökken majd a törlesztőrészlet.

Figyelem! A kölcsönhöz igényelhető állami támogatáshoz március 1-től lehet gyűjteni a számlákat egy éven keresztül, majd azokkal együtt kell megigényelni. Ugyanis ahogy írtuk, nem jár automatikusan a megkapott maximum 6 milliós kölcsön mellé.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek