393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Házilag készített csőbomba sebesítette meg a magyar katonákat Koszovóban

10perc.hu
2023. 05. 31.
Házilag készített csőbomba sebesítette meg a magyar katonákat Koszovóban

Az összetűzés akkor tört ki Zvecan településen, amikor a magyar békefenntartók megpróbálták szétoszlatni a tiltakozó szerbeket, akik a települések élére megválasztott koszovói albán vezetők ellen tüntettek.

Nem lőfegyver, hanem egy házilag készített csőbomba repeszei sebesítették meg a magyar békefenntartókat Koszovóban – tudta meg az RTL Híradó a honvédelmi és rendészeti bizottság szerdai, rendkívüli ülése után. Értesüléseik szerint a 27 sérültből tíz sebesült magyar katona hódmezővásárhelyi, illetve környékbeli.

A Honvédelmi Minisztérium korábban arról számolt be, hogy hétfő délután vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecan település polgármesteri hivatalánál a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonáit. Az ott összegyűlt tömeg a korábbi választás eredménye miatt vonult utcára.

Az összetűzés akkor tört ki, amikor a magyar békefenntartók megpróbálták szétoszlatni a tiltakozó szerbeket, akik a települések élére megválasztott koszovói albán vezetők ellen tüntettek. A KFOR-osok könnygázt is bevetettek, a szerbek kövekkel és üvegekkel dobálták meg a békefenntartókat.

Főkép forrása:
Facebook/Novák Katalin

További cikkek