393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Harry és Meghan végleg kilépett a brit királyi családból

10perc.hu
2021. 02. 21.
Harry és Meghan végleg kilépett a brit királyi családból

Véglegessé vált, hogy Harry herceg és amerikai felesége, Meghan hercegnő nem vállal többé hivatalos szerepet a brit királyi családban.

Az udvar tavaly januárban jelentette be, hogy Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött gyermeke - Meghannal együtt kivonul a királyi családból, legalábbis a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, a királyi család tagjainak járó közpénzellátmányban nem részesülnek és az uralkodót sem képviselhetik hivatalos fórumokon.

II. Erzsébet királynő a bejelentés után családi csúcstalálkozót hívott össze és erről kiadott hivatalos közleményében tudatta, hogy nehéz szívvel bár, de tudomásul veszi és jóváhagyja Harry és Meghan döntését. Annak idején ugyanakkor megállapodás született arról is, hogy a döntést mindkét részről egy év után felülvizsgálják. A Buckingham-palota közleménye szerint ez megtörtént, és immár véglegessé vált, hogy Harry és Meghan a jövőben sem lát el hivatalos feladatokat a királyi család tagjaként.

Főkép forrása:
instagram

További cikkek