EUR: 390,33 Ft
USD: 361,89 Ft
CHF: 392,59 Ft
GBP: 444,44 Ft
RON: 79,28 Ft
RSD: 3,33 Ft

Mai névnap:

Gasztronómiai luxus! Dubaj után Magyarországra érkezett a 24 karátos arannyal szórt cappuccino

Életmód
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Újváros Bisztró

Az arany cappuccino nem csupán divattermék, ugyanis a nemesfémnek kifejezetten jó hatása van az egészségre.

Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk. Az általuk is kínált arany cappuccinót eddig egyedül a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában lehetett megkóstolni Dubajban.

A kávézóban háromfajta, folyamatosan változó specialty kávéval biztosítják a megújuló kávéélményt, melyek egy olasz, egy hazai és egy nemzetközi csúcspörkölő tételei. A kávék között szerepel az arany cappuccino is, amely 24 karátos aranyporral van lefedve.

„Tudomásunk szerint eddig csak Dubajban, a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában lehetetett ezt megkóstolni, de a magyaroknak most már csak Szarvasig kell utazniuk ezért az exkluzív kávéélményért” – állította Szin Csaba.


Szarvason nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk      Fotó: Újváros Bisztró


A kávézó egyik tulajdonosa – a másik a testvére, Szin Bence – fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az arany cappuccino nem csupán divattermék, ugyanis a nemesfémnek kifejezetten jó hatása van az egészségre. A gasztronómia luxuseleme serkenti a vérkeringést, fájdalom- és gyulladáscsökkentő, szabályozza a szívműködést, hatékonyan kezeli a függőségeket, hangulatjavító, élesíti az elmét és javítja a szexuális vitalitást is.

Mint hozzátette, az sem véletlen, hogy a nemesi családok arany evőeszközökkel étkeztek annak idején, sőt, a bizánci udvarban például előszeretettel aranyozták be a hússzeleteket. Nem véletlenül tervezik, hogy az arany cappucino után néhány süteményen, vagy csúcs tequilájuk díszítésében is 24 karátos arany legyen.