392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Folytatódnak a hobbitok kalandjai – Jönnek az új Gyűrűk ura-filmek

10perc.hu
2023. 02. 24.
Folytatódnak a hobbitok kalandjai – Jönnek az új Gyűrűk ura-filmek

A jövő év áprilisában várható a mozikban A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek világára épülő animációs film.

Nagyon jó hír a rajongóknak! Új filmeket készít J.R.R. Tolkien angol író világhírű regényei, A Gyűrűk ura és A hobbit alapján az amerikai Warner Bros. médiakonglomerátum tulajdonában álló New Line Cinema filmstúdió. A cég nem feltétlenül a Peter Jackson rendezésében 2001 és 2003 között elkészült filmekben feldolgozott témákhoz fog visszanyúlni.

Pedig a filmtrilógia világszerte csaknem 3 milliárd dolláros bevételt hozott, a harmadik rész, A király visszatér 11 Oscar-díjat is elnyert. A stúdió vezetői úgy vélik, hogy a Tolkien által megálmodott hatalmas és komplex világ nagyrészt máig felderítetlen a filmvásznon - írta a The Guardian.


Új filmeket készít J.R.R. Tolkien angol író világhírű regényei, A Gyűrűk ura és A hobbit alapján az amerikai Warner Bros     Fotó: New Line Cinema


A Tolkien-univerzummal kapcsolatos jogok többsége 2022 óta a svéd Embracer Group nevű, videójátékokat gyártó médiaholding tulajdonában van. Lee Guinchard, a holdinghoz tartozó Embracer Freemode vállalat vezérigazgatója elmondta, izgatottan várják a többéves együttműködést a New Line Cinema filmstúdióval.

A jövő év áprilisában várható a mozikban A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek világára épülő animációs film, amelyet szintén az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema, valamint a Warner Bros. Animation készít. A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története nagyjából 260 évvel A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik, és a Helm-szurdok, valamint a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában.

Főkép forrása:
New Line Cinema

További cikkek