393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Figyelj, hogy hol vásárolsz gyógyszert a neten!

10perc.hu
2021. 12. 02.
Figyelj, hogy hol vásárolsz gyógyszert a neten!

A legelterjedtebb hamisítványok a fogyókúrás termékek, amelyek gyors és nagy mértékű fogyással kecsegtetnek, ráadásul gyakran 50 százalékos, netán még nagyobb kedvezménnyel árusítják őket.

Tucatszám bukkannak fel a hamis készítmények és a megbízhatatlan webáruházak, a pandémia óta pedig az ilyen átverések valósággal elárasztották az internetet. De honnan tudhatnánk biztosan, hogy megfelelő forrásból szerezzük be a gyógyszereinket?

Az ilyen áruházak célja, hogy gyorsan adjanak el nagy mennyiségű terméket, különböző akciókat hirdetve, aztán hamar meg is szűnnek – állította a 10perc.hu kérdésére Szoboszlai-Szabóné Dr. Varga Gabriella gyógyszerész. Hozzátette, a termékeket jellemzően nem lehet visszaküldeni, és reklamálni sem tudunk, az ügyfélszolgálat elérhetetlenné válik.

A legelterjedtebb hamisítványok a fogyókúrás termékek, amelyek gyors és nagy mértékű fogyással kecsegtetnek. Gyakran 50 százalékos, netán még nagyobb kedvezménnyel árusítják őket. Ilyenkor általában fotókat is kitesznek a weboldalakra, amelyekhez nem létező fogyókúra-történeteket találnak ki, így próbálva meggyőzni a vásárlókat.



„Legalább ilyen gyakori, hogy potencianövelőkkel találkozunk, amelyeket bevizsgálva már nem egy esetben kiderült: valamilyen gyógyszerszármazékot tartalmaznak, ez teszi őket valamelyest hatékonnyá, ugyanakkor egészségkárosítóvá is. Más készítményeket fájdalomcsillapítóként árusítanak, bár nem is tartalmaznak erre alkalmas hatóanyagot” – fogalmazott a gyógyszerész.

Szoboszlai-Szabóné Dr. Varga Gabriella kijelentette, a valódi online gyógyszertáraknak szerződniük kell az adott ország szakhatóságával, jelen esetben az OGYÉI-vel. Folyamatos ellenőrzés mellett végezhetik a munkájukat, ezért a náluk vásárolt készítmények megbízható forrásból származnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek