394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A Fidesz kilép az Európai Néppártból

10perc.hu
2021. 03. 18.

A döntésről Novák Katalin, a kormánypárt alelnöke értesítette levélben a szervezet elnökségét.

Amire már régóta számítani lehetett, bekövetkezett, és a Fidesz az Európai Néppárt frakciójából való kilépést követően – erre március 3-án került sor – magából a szervezetből is kilép. Erről Novák Katalin, a kormánypárt alelnöke levélben értesítette a Néppárt vezetőségét és tagjait.

Maga a levél Novák Katalin Twitter-oldalára is felkerült, amit a politikus "It's time to say goodbye", vagyis Itt az ideje a búcsúnak szöveggel kommentált. Az Antonio López-Istúriz White-nak, az Európai Néppárt főtitkárának címzett levélben a magyar kormánypárt közli, a továbbiakban nem szeretné fenntartani tagságát az Európai Néppártban. A Fidesz koalíciós partnere, a vele a választásokon már hosszú ideje közös listán induló KDNP vélhetően most sem követi, és a néppárti frakció után magában a Néppártban is maradni fog.

A pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Twitteren közzétett nyilatkozatban reagált a Fidesz kilépésére az Európai Néppártból. Azt írta: "a Fidesz elhagyta a kereszténydemokráciát. Lényegében már évekkel ezelőtt."

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

További cikkek