EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Ferenc pápa: „Csak az anyák képesek békét teremteni”

Nagyvilág
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: vaticannews.va

A katolikus egyházfő szerint Szűz Mária befogadó, feszültségeket legyőző, szívben és lélekben kitartó magatartása a mindenkori édesanyákat példázza, akik gyermeküket felkarolják, támogatják nehézségben és betegségben, segítik az akadályok és konfliktusok megoldásában, és képesek békét sugározni.

Ferenc pápa az év első homíliájában a nők, különösen az édesanyák béketeremtő szerepét hangsúlyozta a pandémia, valamint társadalmi és politikai konfliktusok uralta világban, valamint arról a szegényes jászolról szólt, amelybe Szűz Mária helyezte gyermekét. Jézus szegénysége jó hír mindenki számára, elsősorban azoknak, akik a peremen élnek, azoknak, akiket elutasítanak, akik a világ számára nem számítanak.

A katolikus egyházfő az újévi misén, melyet Szűz Mária, Isten anyja ünnepnapján a Szent Péter-bazilikában mutatott be, azt mondta Mária befogadó, feszültségeket legyőző, szívben és lélekben kitartó magatartása a mindenkori édesanyákat példázza, akik gyermeküket felkarolják, támogatják nehézségben és betegségben, segítik az akadályok és konfliktusok megoldásában, és képesek békét sugározni.

„Az anyák képesek őrizni és egyben tartani az élet szálait. Szükség van olyan emberekre, akik közösségi szálakat tudnak szőni a megosztottság szögesdrótjaival szemben és erre az anyák képesek. A karjában gyermekét tartó Máriára tekintve azokra a fiatal anyákra és gyerekeikre gondolok, akik háborúk és éhínség elől menekülnek vagy menekülttáborokban várakoznak " - jelentette ki Ferenc pápa, aki az édesanyák és a nők tiszteletét és védelmét szorgalmazta, felszólított a nők elleni erőszak felszámolására.