EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Felnőttképzésre is igényelhető a kamatmentes Diákhitel!

Gazdasági hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A hitel a képzés kezdő napján vagy azt követően bármikor igényelhető, felnőttképzés esetében maximum 500 000 Ft vehető fel.

Kitágult a kamatmentes Diákhitel felhasználási lehetősége, hiszen már szak- és felnőttképzésre is igényelhető az úgynevezett Képzési Hitel 2, és ami a legfontosabb, a konstrukció ráadásul kamatmentes, nem tartalmaz rejtett költségeket. A Bankmonitor összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, valamint azt, kik igényelhetik a kedvezményes hitelt.

A Képzési Hitel 2 esetében amíg a felnőttképzésben maximum 500 000 Ft igényelhető, addig a szakképzésnél a felső limit a képzési díj összege. A hitel a képzés kezdő napján vagy azt követően bármikor igényelhető. Fontos tudni, hogy a képzésnek minimum három hónapig kell tartania, és a kért összeget közvetlenül az oktatási intézménynek utalják.

Nézzük, az igénylőknek milyen feltételnek kell megfelelniük. Aktív tanulói vagy felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezők, és szükséges hozzá a bejelentett lakcím. Jogosult a hitel felvételére minden olyan magyar állampolgár, aki betöltötte a 18. életévét, ám nem töltötte be az 55. életévét.


A hitel a képzés kezdő napján vagy azt követően bármikor igényelhető, és fontos tudni, hogy a képzésnek minimum három hónapig kell tartania, valamint a kért összeget közvetlenül az oktatási intézménynek utalják     Fotó: freepik.com


Figyelem! A Képzési Hitel 2 feltétele, hogy az adott oktatási intézmény és képzés szerepeljen a szakképzési információs rendszerben, illetve a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben. Ez pedig azt jelenti, hogy nem minden szak- és felnőttképzésre igényelhető!

Szakképzés esetében az intézmény szerepeljen az Intézményi lista keresőben, illetve a képzés szerepeljen a Szakmajegyzékben. A felnőttképző szerepeljen a Felnőttképző keresőben, valamint vagy a Szakképesítésre felkészítő szakmai képzés listán – programkövetelmény kóddal –, vagy Résszakmára felkészítő szakmai oktatás listán.