393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Felkötötte magát az iskolai mészárlást tervező miskolci tinédzser

10perc.hu
2023. 04. 06.
Felkötötte magát az iskolai mészárlást tervező miskolci tinédzser

A tinédzser lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát, ám a felügyelők hamar észlelték a dolgot, így levágták a kötélről, a mentők pedig kórházba szállították.

Végezni próbált magával az a 17 éves miskolci fiatalember, akit a TEK kommandósai fogtak el, mert online platformokon arról írt, hogy lövöldözést tervez egykori általános iskolájában – tudta meg a Blikk.

A rendőri szervek külföldről kaptak jelzést, hogy egy online közösségi oldalon emberölésről ír egy magyarországi felhasználó. A magyar hatóságok összehangolt munkával 24 órán belül beazonosították, majd elkapták a miskolci fiút.

Bejegyzései szerint 18 évesen fegyvert szerez, majd iskolai vérengzést rendez. Arra is készült, hogy a tudását egy lövészklubban tökéletesíti. Úgy kalkulált, hogy akár 50 gyermekkel is végezhet, aztán a kiérkező rendőrökre is tüzet nyit.

Leventét az elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, itt történt az öngyilkossági kísérlet. A tinédzser lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát. Szerencsére a felügyelők hamar észlelték a dolgot, így levágták a kötélről, a mentől pedig kórházba szállították.

„Nem örülök, hogy kiszivárgott a hír, de ha már megtörtént, sajnos meg kell erősítenem. Tegnap voltam bent Leventénél, és egyáltalán nem látszott rajta, hogy mire készül. Nagyon megdöbbentem, amikor az öngyilkossági kísérletétől tájékoztattak. Természetesen rögtön hívtam az édesanyját, aki nagyon megrendült a hír hallatán” – közölte a lappal a fiú ügyvédje, Dr. Lichy József.

Levente édesanyja elmondta, gyermekét kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videojátékokat. Ennél tovább azonban nem ment. Magányos gyerek volt, barátok nélkül, a netes világba menekült. Ebben az arctalan cyber-közegben megkapta az a fajta figyelmet és tiszteletet, amire nagyon vágyott.

„Minél hangzatosabbat írt, annál jobban figyeltek rá. Én napközben dolgoztam, egyedül volt itthon, és ebbe a furcsa, a valóságban nem létező világba menekült. Sajnos, nem mérte fel, hogy amit felelőtlenül, átgondolatlanul ír, azt valaki komolyan veszi és ennek nagyon rossz vége lesz” – mondta elkeseredetten Henrietta.

Főkép forrása:
TEK

További cikkek