395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: Verstappen odaajándékozta a pole pozíciót Hamiltonnak

10perc.hu
2021. 12. 04.

A Red Bull hollandja majd 4 tizeddel vezetett az időmérő véghajrájában, ám az utolsó kanyarban falnak csapta autóját, így a két Mercedesé lett az első sor a vasárnapi Szaúdi Nagydíjon.

Noha minden szakember azt jósolta, hogy a Forma 1-ben most bemutatkozó szaúdi pályán abszolút Mercedes-fölény lesz várható. A pénteki szabadedzéseken be is jött a jóslat, ám a mai, harmadik tréningen már talált valamit a Red Bull, és Max Verstappen bizonyult a legjobbnak.

Úgy tűnt az utolsó kanyarig, hogy az összetettben 8 ponttal vezető holland indulhat majd az első rajtkockából a vasárnapi futamon, ám Verstappen majd négy tizeddel vezetve fő riválisa előtt az utolsó kanyarban előbb elfékezte magát, majd a falnak csapta autóját, így a pole pozíció a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton ölébe hullott, ráadásul a végén még Valtteri Bottas is megelőzte a hollandot.

A Mercedes 36 éves pilótájának ez az idei ötödik, és pályafutása 103. pole pozíciója. Ráadásul Verstappen mellől a második sorban nem csapattársa, Sergio Pérez várja a rajtot, hanem a ferraris Charles Leclerc, aki nem arról híres, hogy figyelembe vegye a vb-címért harcolók érdekeit. A másik Red Bullt vezető mexikói végül az ötödik pozícióból vághat neki a futamnak. Az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj vasárnap, közép-európai idő szerint 18.30 órakor kezdődik.

Főkép forrása:
Facebook/Mercedes

További cikkek