392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lewis Hamilton távozik a Mercedes F1 csapatától

10perc.hu
2024. 02. 01.
Lewis Hamilton távozik a Mercedes F1 csapatától

Lewis Hamilton a Ferrari csapatánál fogja folytatni pályafutását, és 2025-től Charles Leclerc csapattársa lesz a maranellóiaknál, így Carlos Sainznak új ülést kell keresnie.

A Formu1a.uno és a Gazzetta dello Sport is arról írt korábban, hogy megszületett az egyezség az ikonikus istálló és a hétszeres világbajnok pilóta között, Lewis Hamilton pedig már aláírt a Ferrari F1-es csapatához.

Jó volt a BBC korábbi értesülése is, ugyanis azt közölték, hogy csütörtök délután az összes Mercedes-csapattagot behívták eligazításra, amelyen a csapatfőnök Toto Wolff és a technikai igazgató James Allison is jelen volt. Ekkor közölték a csapattagokkal Brackley-ben, hogy Lewis Hamilton 2025-től már nem náluk fog versenyezni.

A 39 éves versenyző érkezésével Carlos Sainz kerül kérdéses helyzetbe, a jövő zenéje lesz, hogy melyik csapatnál köthet ki a spanyol pilóta, aki 2023-ban egyedüliként szerzett futamgyőzelmet nem Red Bull-os versenyzőként.

A Suderia Ferrari pár perccel a Mercedes bejelentése után, igen szűkszavúan erősítette meg Hamilton érkezését:

"Örömmel jelentjük be, hogy Lewis Hamilton 2025-től csatlakozik a csapathoz egy több évre szóló szerződés keretein belül."



Mennyire ismered Lewis Hamilton eddigi F1-es pályafutását? Válaszold meg kvíz kérdéseinket!

Főkép forrása:
DPPI Media/Florent Gooden

További cikkek