393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: milliárdokat kaszált a nagy vb-csatával Verstappen és Hamilton

10perc.hu
2021. 12. 15.

Noha még mindig nem nevezhető hivatalosan a Forma 1 idei világbajnokának a Red Bull hollandját, az viszont biztos, hogy sem ő, sem a nagy riválisa, a hétszeres vb-első brit nem járt rosszul anyagilag.

Az elmúlt évek, évtizedek legizgalmasabb világbajnoki csatáját láthattuk 2021-ben, amikor Max Verstappen és Lewis Hamilton között egy sokáig és sokat vitatott utolsó kör döntött. Miután a Mercedes még nem jelentette be, megfellebbezi-e óvásainak elutasítását, így hivatalosan még mindig nincs vége az idei szezonnak.

Az viszont biztos, hogy a két nagy rivális anyagilag nem járt rosszul. Verstappen számára legalább 14 millió eurót hozott a konyhára a világbajnoki győzelem, ami forintban a napi árfolyam szerint nem kevesebb, mint 5,124 milliárd forint. Ráadásul, ha hinni lehet a Red Bulltól kiszivárgott híreknek, a holland pilóta jövőre az idei 23 millió euró helyett 37 milliót fog keresni, és ez az összeg 13,54 milliárd forintnak felel meg.

Lewis Hamilton ugyan lemondhat a nyolcadik vb-címért beígért 4 millió eurós fizetésemelésről, ám így sem kell majd az ingyenkonyhán sorba állnia. Az éves fizetése 49 millió euró (18 milliárd forint), míg a legfőbb szponzorai – a Monster, a Puma, a Tommy Hilfiger, a Sony, a Bose, a Bell és a Gran Turismo – emellé még összedob a számára további 10 millió eurót, amivel az éves jövedelme bőven meghaladja a 20 milliárd forintot.

Főkép forrása:
Twitter/Formula One

További cikkek