393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ez a Wagner-csoport igazi arca – kalapáccsal verték agyon az ukránokhoz átállt tagjukat

10perc.hu
2022. 11. 14.
Ez a Wagner-csoport igazi arca – kalapáccsal verték agyon az ukránokhoz átállt tagjukat

Az elmúlt években több országban is háborús bűnöket elkövető szélsőséges zsoldossereg alapítója és vezetője, Jevgenyij Prigozsin kijelentette, Nuzsin kutyaként halt meg.

Brutális videót tettek közzé egy orosz Telegram-csatornán arról, hogyan végeznek ki a fejére mért kalapácsütésekkel egy ukrán egyenruhát viselő férfit – írta meg az rtl.hu. A videót egy olyan csatornán tették közzé, ami a Wagner-csoport nevű orosz zsoldossereghez köthető.

Az euromaidanpress.com oknyomozó riportja szerint az agyonvert férfi a Wagner tagja volt – gyilkosságért ült börtönben, mikor beszervezték –, de megszökött, és átállt az ukránok oldalára. Jevgenyij Nuzsin szeptember negyedikén szökött át az ukránokhoz, ám a Wagner október 11-én elrabolta.

A Twitteren is közzétett videón jól látszik, hogy Nuzsin fejét ragasztószalaggal egy téglarakáshoz erősítették, majd a földre zuhanását követően a kalapáccsal újabb kőkemény ütést mértek a fejére. A felvételen a férfi testét nem mutatják meg a második ütés után.


A kalapáccsal agyonvert férfi fejét ragasztószalaggal egy téglarakáshoz erősítették     Fotó: Twitter/Euromaidan Press


Nuzsinnal szeptemberben egy ukrán újságíró készített interjút – írta a Radio Free Europe. Abban Nuzsin közölte, hogy csak azért csatlakozott a Wagnerhez, hogy kijusson a börtönből, majd Ukrajnában az első adandó alkalommal meg tudjon szökni, és át tudjon állni az ukránok oldalára, hogy az oroszok ellen harcoljon.

A Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin oligarcha a videóhoz írt hozzászólásában „árulóként” jellemezte Nuzsint, a sajtónak pedig annyi mondott, hogy a felvétel „nagyszerű rendezői munka”, kiemelve, hogy vágás nélkül vették fel, míg szóvivőjén keresztül kijelentette, hogy a férfi „kutyaként halt meg”.

Főkép forrása:
YouTube / Бутусов Плюс

További cikkek