392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ez tényleg fájni fog! Drágább lesz az internet és a mobilozás

10perc.hu
2023. 01. 14.
Ez tényleg fájni fog! Drágább lesz az internet és a mobilozás

Valamennyi szolgáltatónál az inflációhoz igazodó díjemelés következik, ami átlagosan meghaladja a 10 százalékos áremelkedést.

A 24.hu információi szerint bekövetkezik az, amire már régóta készülnek a telekommunikációs szolgáltatók: az inflációhoz igazodó díjemelés következik.

A Vodafone 2023. január 2-tól 9,39 százalékos inflációkövető díjkorrekciót számít fel, aminek következtében az internet havidíja 5490 forintról 6 ezer forintra emelkedik, a tv-előfizetése pedig 7100 forint helyett havi 7420 forintba fog kerülni. Az áremelés az otthoni és a mobil szolgáltatások előfizetési díjait egyaránt érinti.

A Magyar Telekom ügyfelei az első díjkorrekcióval terhelt számlát 2023-ban a KSH 2022-es éves átlagos fogyasztói árindexét tartalmazó hivatalos közleménye utáni 90 napon belül kaphatják meg.

A KSH gyorsjelentése már megjelent január 13-án, abban azt írják, hogy 2022-ben a fogyasztói árak átlagosan 14,5 százalékkal nőttek, ami úgy 10 százalékos emelést vonhat maga után.


A telekommunikációs szolgáltatók az inflációhoz igazodó díjemelést hajtanak végre     Fotó: Pixabay


A Yettelnél is a KHS jelentése után fogják bevezetni a díjkorrekciót, igaz, ők már 60 napon belül. A vállalat közleménye szerint az automatikus árindexálás nem öncélú, hiszen a jelen gazdasági helyzetben növekedtek az ő költségeik is. Ezt figyelembevéve a Yettel szolgáltatásai is 10 százalék körül drágulhatnak.

A DIGI már tavaly bejelentette az inflációkövető díjazást. A cég elmondása szerint 2016 óta nem változtattak egyetemleges tarifáikon, holott állításuk szerint megtehették volna, mivel az eltelt 6 évben KSH által számolt infláció 42,5 százalék volt.

Tovább elmondták, hogy a távközlési iparág két legjelentősebb, operatív kiadási tétele az energia- és a bérköltség, amelyek az elmúlt időszakban jelentősen emelkedtek. Az áremelkedés mértéke a DIGI esetében is 10 százalék körüli lehet.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek