393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ez már megfizethetetlen, újabb 70 százalékkal drágult az alma és a sertéspárizsi kilója

10perc.hu
2023. 01. 21.

A béremelések, a rezsiköltségek és a termelők költségeinek növekedése a kereskedőket áremelésre sarkallja, amit beépítenek a nem ársapkás termék árába.

A folyamatos drágulás miatt a magyar vásárlók egyre árérzékenyebbek, mivel az elmúlt hónapokban is rengeteg élelmiszer ára emelkedett meg az üzletekben. Komoly áremelkedés figyelhető meg novemberhez képest olyan alapvető élelmiszereknél, mint például a fürtös paradicsom vagy az alma, vagy éppen a sertéspárizsi.

Tíz, az emberi szervezet számára fontos élelmiszerből novemberhez képest a vaj, az ársapkás tej és a tojás ára maradt változatlan. A fürtös paradicsom kilójáért ezer forinttal kell többet fizetni, míg az alma és a sertéspárizsi kilója is több mint 70 százalékkal drágult. Öröm az ürömben, hogy a barna kenyeret viszont több helyen 75 százalékkal olcsóbban lehetett megvásárolni novemberhez képest.


A fürtös paradicsom kilójáért ezer forinttal kell többet fizetni     Fotó: Pixabay


Raskó György agrárközgazdász az Indexnek elmondta, a béremelések, a rezsiköltségek és a termelők költségeinek növekedése a kereskedőket áremelésre sarkallja, amit beépítenek a nem ársapkás termék árába. Ezen a területen az elszabaduló árak miatt a Gazdasági Versenyhivatal hatósági eljárást indított.

Főkép forrása:
pick.hu

Hirdetés

További cikkek