393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Eutanázia! Jean-Luc Godard önmaga döntött a haláláról!

10perc.hu
2022. 09. 13.

Egy ultraliberális svájci törvénynek köszönhetően a cselekvő eutanázia is engedélyezett Svájcban, ahol csak tavaly 1400 ilyen eset történt.

Gyászol a filmvilág, ugyanis elhunyt a 91 éves Jean-Luc Godard. A híres francia-svájci rendező halálának hírét családja hozta a mai napon nyilvánosságra. Felesége szerint Godard nagyon rossz egészségügyi állapotban volt, így senkit sem lepett meg a hír, miszerint a rendező maga döntött arról, hogy befejezi az életét.

Nem volt beteg, csak egyszerűen kimerült. Ezért úgy döntött, hogy véget vet ennek az egésznek. Az ő döntése volt, és fontos volt számára, hogy ez ismertté váljon” – árulták el a gamingdeputy.com portálnak a nevük elhallgatását kérő családtagok.

Persze, nem volt titok az, hogy Godard nem ellenzi az eutanáziát. A 2014-es Cannes-i filmfesztiválon nyilatkozott a rendező a Radio Télévision Suisse riporterének, akinek elárulta, ha a szükség úgy hozza, nem fél majd meghozni a döntést, hogy véget vessen a szenvedéseinek.

„Nem vágyom arra, hogy mindenáron folytassam. Ha nagyon beteg vagyok, nem akarom, hogy egy tolókocsiban rángassanak… Egyáltalán nem” – állította az interjúban Godard, aki számára ezek szerint most jött el az idő az eutanáziára.

Egy ultraliberális svájci törvénynek köszönhetően a cselekvő eutanázia is engedélyezett Svájcban, ahol eddig több mint 2000 ember halt meg cselekvő eutanázia segítségével, csak tavaly 1400 ilyen eset történt.

Főkép forrása:
gamingdeputy.com

További cikkek