EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Erstések figyelem! December első négy napján bankszünetet tart a pénzintézet

Gazdasági hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Erste Bank

Az Erste Bank Hungary 2022. december 1. 22:00 és december 4. 24:00 között bankszünnapot tart, ugyanis változások lesznek szolgáltatásaikban.

Négynapos bankszünnapot tart az Erste Bank 2022. december 1. 22:00 és december 4. 24:00 között, és ennek köszönhetően több szolgáltatásuk nem lesz elérhető. A bankszünnap oka, hogy az Erste Bank megvásárolta a magyarországi Commerzbank Zrt. részvényeit, és ebben az időszakban veszi át ügyfeleit és portfólióját. Ez jelentős informatikai munkával jár a bank rendszereiben.

Az online és üzletekben történő kártyás vásárlások és a készpénzfelvétel ATM-ben, az elektronikus utalások indítása és fogadása ebben az időszakban is zökkenőmentesen működnek majd – tájékoztatták ügyfeleiket a honlapon.

Ebben az időszakban az alábbi szolgáltatásaik nem lesznek elérhetők az Index információja szerint:
- 2022. december 2-án bankfiókjaik zárva tartanak.
- Csoportos beszedések, állandó és előre megadott (rendszeres) átutalási megbízások, amelyek december 2-ára, péntekre vannak ütemezve, csak december 5-én, hétfőn fognak teljesülni. Ezzel külön teendője nincs.
- 10 millió forint feletti belföldi utalások indítása. Ha van rá lehetősége, bontsa szét több, 10 millió forint alatti utalásra, vagy indítsa el a bankszünnap időszakán kívül.
- Nemzetközi kimenő utalások a megszokottól később teljesülnek.
- Devizaátvezetés és -konverzió a megszokottól később teljesül.
- Értékpapírszámlához kapcsolódó átvezetés és devizaváltás George Appon és George Weben.
- Azonnali devizaváltás TeleBankon.
- Az Erste Befektetési Zrt. esetében a december 2-án beérkező vagy kimenő átutalások csak december 5-én kerülnek teljesítésre a számlákon, illetve az átvezetések értékpapírszámla és bankszámla között nem lesznek elérhetőek.
- Betétműveletek csak a következő munkanapon teljesülnek.
- George Store menüpont szolgáltatásai nem elérhetők.
- Erste Store nem elérhető.