389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Erős munkaerőpiaci számok érkeztek az Egyesült Államokból

10perc.hu
2022. 08. 05.
Erős munkaerőpiaci számok érkeztek az Egyesült Államokból

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi statisztikai intézet, a Bureau of Labor Statistics pénteki jelentése alapján.

Az amerikai gazdaság nem mezőgazdasági ágazataiban júliusban 528 ezer új munkahely létesült, sokkal több a 250 ezres piaci előrejelzésnél és az előző havi felfelé módosított 398 ezernél.

A munkahelyek száma júliusban legnagyobb mértékben a szabadidős szolgáltatások, vendéglátás, a szakmai és üzleti szolgáltatások, valamint az egészségügyi szolgáltatások területén nőtt.

A teljes nem mezőgazdasági foglalkoztatás 22,0 millióval nőtt a 2020. áprilisi mélypont elérése óta, és visszatért a járvány előtti szintre. A munkanélküliségi ráta júliusban 3,5 százalékra, 2020 februárja óta a legalacsonyabbra csökkent az előző havi, júniusi 3,6 százalékról.

Számos ágazatban viszont még nem állt helyre a járvány előtti foglalkoztatási szint. A kormányzati foglalkoztatás még 597 ezerrel alacsonyabb a járvány előtti szintnél.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)

További cikkek