Mai névnap:

Erős munkaerőpiaci számok érkeztek az Egyesült Államokból

10perc.hu
3 napja
Kiemelt kép: Illusztráció (freepik.com)

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi statisztikai intézet, a Bureau of Labor Statistics pénteki jelentése alapján.

Az amerikai gazdaság nem mezőgazdasági ágazataiban júliusban 528 ezer új munkahely létesült, sokkal több a 250 ezres piaci előrejelzésnél és az előző havi felfelé módosított 398 ezernél.

A munkahelyek száma júliusban legnagyobb mértékben a szabadidős szolgáltatások, vendéglátás, a szakmai és üzleti szolgáltatások, valamint az egészségügyi szolgáltatások területén nőtt.

A teljes nem mezőgazdasági foglalkoztatás 22,0 millióval nőtt a 2020. áprilisi mélypont elérése óta, és visszatért a járvány előtti szintre. A munkanélküliségi ráta júliusban 3,5 százalékra, 2020 februárja óta a legalacsonyabbra csökkent az előző havi, júniusi 3,6 százalékról.

Számos ágazatban viszont még nem állt helyre a járvány előtti foglalkoztatási szint. A kormányzati foglalkoztatás még 597 ezerrel alacsonyabb a járvány előtti szintnél.
Hirdetés
Hirdetés