387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: elképesztő fordítás után a Real Madrid jutott a londoni fináléba

10perc.hu
2024. 05. 08.
Bajnokok Ligája: elképesztő fordítás után a Real Madrid jutott a londoni fináléba

Egészen parádés mérkőzésen a 88. és a 91. percben szerzett gólokkal 2-1-re legyőzte a Real Madrid a Bayern Münchent, így bejutott a BL-döntőbe, ahol a Dortmund lesz az ellenfele.

Múlt héten Münchenben 2–2-es döntetlent játszott egymással a Bayern és a Real Madrid, szerdán eldől, melyik gigász jut be a Bajnokok Ligája döntőjébe. A szurkolók döntő többsége azon a véleményen volt, hogy megjósolhatatlan, hogy a két óriás közül melyik jut be a Bajnokok Ligája döntőjébe. 

Egy biztos, a két együttes európai párharca jelentős múltra tekint vissza

27 mérkőzésből 4 döntetlen mellett 11-szer a spanyol, 12-szer a német fél győzött, így igencsak kiegyenlített a mérleg. A BEK/Bajnokok Ligája elődöntőjében most futnak össze nyolcadik alkalommal, eddig négyszer a Bayern München, háromszor a Real Madrid verekedte be magát a döntőbe, a spanyolok e téren egyenlíthetnek.

Nos, az első félidőben semmivel nem lettünk okosabbak azon a téren, hogy a rekordgyőztes Real, vagy a legutóbbi londoni BL-fináléban éppen a már idén is döntős Dortmundot legyőző Bayern kerekedik felül. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek – Vinícius Jr. a kapufát is eltalálta –, ám mind Lunyin, mind pedig Neuer mindent védett. A statisztika spanyol fölényt mutatott az első 45 perc végén: 58 százalékban volt a labda a hazaiaknál, 8-szor lőttek kapura, 2-szer annak felületére, plusz a kapufa. A másik oldalon ez az arány 2/2 volt.

A második félidőben aztán nekidurálta magát a Real, és elsősorban Vinícius vezetésével egymás után dolgozta ki a helyzeteket Neuer kapuja előtt, ám a bajorok kapusa mindent megfogott. A Bayern szinte csak védekezett, semmi veszélyt nem jelentett a spanyolok kapujára. Ám hiába törte sebesre a német csapat játékosainak a hátát a háló, a Real egyszerűen nem tudta bevinni a továbbjutás szempontjából létfontosságú találatot.

Aztán a 66. percben a bajorok váratlanul feltűntek a spanyolok kapuja előtt, ám ekkor még Lunyin bravúrral védte Musiala lövését, ám 2 perc múlva már tehetetlen volt a csereként beállt A. Davies bombájával szemben. Noha újabb két perc elteltével Neuer kapujába került a labda, ám előtte Nacho bokszolókat megszégyenítő módon ütötte le Kimmichet a büntetőterületen belül. A lengyel bíró, Marciniak kiment megnézni az esetet, és elég volt egyszer látnia az esetet, azonnal visszavonta a madridiak találatát.

Óriási rohanás kezdődött, és a 74. percben Harry Kane került ziccerbe, ám tőle igencsak szokatlan módon az oldalhálóba vágta a labdát. A madridiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, és amikor már mindenki azt hitte, a Bayern masírozik be a döntőbe, akkor az addig hibátlanul védő Neuer kapitális hibáját kihasználva – kipattant egy nem túl erős lövés a mellkasáról – Joselu a 88. percben kiegyenlített. Majd ha egy üzlet beindul: a 91. percben ismét villant Joselu, és máris a Real mondhatta magát finalistának.

Lejátszották a Konferencia-liga első elődöntőjének a visszavágóját is

Elsőként a tavaly is döntős, a Ferencvárossal azonos csoportban szerepelt Fiorentina jutott be a labdarúgó Konferencia-liga fináléjába. Az olaszok ugyanis 1-1-es döntetlent értek el a belga Club Brugge vendégeként, így 4-3-as összesítéssel kerültek két szezonon belül másodszor a fináléba. A döntőt május 29-én rendezik Athénban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 2–1 (0-0)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 81 044 néző. V: Marciniak (lengyel)

Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy – Valverde (Joselu, 81.), Tchouaméni (Camavinga, 69.), Kroos (Modric, 69.) – Bellingham (Militao, 100.) – Rodrygo (Brahim Díaz, 81.) Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Bayern München: Neuer – Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraui – Laimer, Pavlovic – L. Sané (Kim Min Dzse, 76.), Musiala (Th. Müller, 85.), Gnabry (A. Davies, 27.) – Kane (Choupo-Moting, 85.). Vezetőedző: Thomas Tuchel

Gól: Joselu (88. és 91.) illetve A. Davies (68.)

Továbbjutott: Real Madrid 4-3-as összesítéssel.

Konferencia-liga, elődöntő, visszavágó:

Club Brugge (belga)-Fiorentina (olasz) 1-1 (1-0)

Gól: Vanaken (20.), illetve Beltran (85., 11-esből)

Továbbjutott: a Fiorentina, 4-3-as összesítéssel.

Főkép forrása:
Irina R Hipolito / DPPI

További cikkek