392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Érkezik a kánikula!

10perc.hu
2021. 06. 14.
Érkezik a kánikula!

A hét második felében helyenként már 35 Celsius-fok feletti csúcsértékeket is mérhetnek.

Végérvényesen megjött a nyár, legalábbis erre következtethetünk az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Ugyanis a hét második felére megérkezik hazánkba az idei első tartós hőhullám, és helyenként már 35 Celsius-fok feletti csúcsértékeket is mérhetünk.

Ma még inkább tavaszbúcsúztató időre számíthatunk leginkább, de a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre lehet számítani, ugyanakkor a Dunától keletre néhol futó zápor is kialakulhat. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz, napközben 25-29 fokig melegszik a levegő. Kedden sok lesz a napsütés. A keleti határvidéken egy-egy zápor esetleg kialakulhat, másutt nem lesz csapadék, a délutáni órákban 25-29 fok valószínű.

Szerdán napos idő várható. Északkeleten előfordulhat egy-egy zápor, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között várható. Csütörtökön és pénteken is derült, száraz idő lesz. Csütörtökön a hajnali 12-18 fokról 29-33 fokig melegszik fel a levegő. Pénteken hajnalban 13-19 fokot mérhetnek, a csúcshőmérséklet elérheti a 31-35 fokot.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek