393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Enyhül az idő a jövő héten

10perc.hu
2021. 01. 31.

Fokozatosan melegszik az idő február első hetében, néhol akár 15 fok körüli csúcsértékek is várhatók.

Jó hír azoknak, akik már nagyon várják, hogy jöjjön a tavasz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint ugyanis a következő napokban a havas tájakon komolyabb mínuszok is lesznek, de aztán fokozatosan melegszik az idő február első hetében, néhol akár 15 fok körüli csúcsértékek is várhatók.

Hétfőn a Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben általában több órára kisüt a nap, délkeleten, keleten inkább felhős idő lesz a jellemző. Estétől több helyen köd képződhet, a havas, kevésbé felhős, szélvédett részeken akár mínusz 12 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 0 és 5 fok közötti értékek várhatók. Kedden többórás napsütés várható, kevés helyen fordulhat elő csapadék. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között várható.


A hét második felében már az sem elképzelhetetlen, hogy a tavasz hírnöke, a hóvirág egyre több helyen előbukkan majd     Fotó: freepik.com


Szerdán szórványos jelleggel - főleg az ország északi felében - valószínű eső, zápor, a szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A maximumhőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul. Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett főleg az ország északi felében alakulhat ki elszórt jelleggel kisebb eső, zápor. A szél megélénkül, többfelé meg is erősödik, napközben plusz 6 és 16 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken elszórtan várható kisebb eső, futó zápor, a maximumértékek jellemzően plusz 6 és 12 fok között alakulnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek