395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

ENSZ-diplomatának adta ki magát a német bűnöző, lecsaptak rá a magyar rendőrök

10perc.hu
2021. 12. 17.

A 62 éves férfit két éve ítélték el Németországban, azóta a dél-dunántúli Szigetváron bujkált, ahol a rendőrség fejvadászai a speciális kommandósokkal fogták el.

Különös rendőri bravúrról számolhatunk be olvasóinknak. Ötféle bűncselekménnyel gyanúsított, német állampolgárságú áldiplomatát fogtak el a magyar rendőrök. A police.hu megírta, hogy a 62 éves férfit két éve ítélték el Németországban, azóta a dél-dunántúli Szigetváron bujkált. A rendőrség fejvadászai a speciális kommandósokkal csaptak le rá.

A magát ENSZ-diplomatának kiadó férfi 2018-ban és 2019-ben követte el a bűncselekményeket – különösen jelentős értékre elkövetett zsarolás, hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés, rongálás és okmányhamisítás –, majd a német hatóságok számára 2019 óta elérhetetlenné vált, ezért 2020 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A férfit – aki Németországban egy rendőri igazoltatásnál úgy menekült el autójával, hogy azzal egy rendőrt is elsodort – a német Bad Salgaui Bíróság 2019 óta körözte. A férfi németországi kiadatásáról az illetékes hatóságok a későbbiekben döntenek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek