EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Élményprogramokkal indul a szezon hétvégén a Fővárosi Állatkertben

Kultúra
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook oldala

A Fővárosi Állat- és Növénykert az év minden napján nyitva áll a nagyközönség előtt, a tulajdonképpeni szezon mostanában kezdődik.

Hétvégente tavaszköszöntő élményprogramokkal, látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel, merüléses cápatréninggel és egyéb eseményekkel indítja a tavaszi szezont a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely már megnyitotta a Margitszigeti Kisállatkertet is - közölte az állatkert pénteken az MTI-vel.

A húsvétig hátralévő három hétvégén - március 18-án és 19-én, 25-én és 26-án, valamint április 1-jén és 2-án - napi tizenöt különféle állatbemutatóval, állatfoglalkoztató tréninggel és látványetetéssel várják a látogatókat.

Ezek közé tartozik például a pingvinek, a kea papagájok és a sörényes hangyászok látványetetése, az oroszlánfókák tréningje, a vadállatmentésről és az ausztrál élővilágról szóló bemutató, vagy a cápatréning, melynek során a gondozók könnyűbúvár-felszerelésben le is merülnek a tengeri ragadozók közé.

A cseresznyevirágzás áprilisra várható, de a higan díszcseresznye arról nevezetes, hogy néhány héttel korábban, általában a tavaszi nap-éj egyenlőség idején virágzik, amit szintén érdemes megtekinteni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert által fenntartott Margitszigeti Kisállatkert lakóit az év minden napján láthatja a közönség, hiszen a kert körüli sétányokról a legtöbb állat jól megfigyelhető.

Tavasztól őszig a Kisállatkert belső része is nyitva áll a nagyközönség előtt. A szezon itt már március 15-én elkezdődött, hétvégente pedig 13 órától a Kisállatkert lakóit bemutató ismeretterjesztő program is várja a látogatókat.