393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Egészségügyi reform: elvennék a fogorvosok alapdíját

10perc.hu
2022. 12. 20.

A Belügyminisztérium tervezete szerint a változás azt is jelenti majd, hogy az iskolafogászatok kivételével az összes többi rendelés finanszírozásának egyetlen fix eleme a bértámogatás és a rezsitámogatás maradna.

A fogorvosok finanszírozását is át akarja alakítani a Belügyminisztérium – tudta meg az Index. Egy rendelettervezet szerint jövő év elejétől alaposan átalakulna a fogorvosok finanszírozása. A leendő változás már most komoly felháborodást váltott ki.

Az új szabály megszünteti az alapdíjat, ami azt jelentené, hogy csupán az aktuális havi forgalomtól és a munka minőségértékelésétől függne, hogy az adott hónapban mekkora összegből gazdálkodhat egy praxis. Ez azt eredményezné, hogy az iskolafogászatok kivételével az összes többi rendelés finanszírozásának egyetlen fix eleme a bértámogatás és a rezsitámogatás maradna.

A szakmai szervezetek karácsony szentestéjéig tehetnek észrevételeket ahhoz a rendelethez, mely már 2023. január 1-től hatályba lépne. A fogorvosok szerint az alapdíj maximum 10-30 százalékát köthetnék a minőségi munka értékeléséhez, és nem lenne szabad a teljes finanszírozást elvenni.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek