390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Döbbenetes virsli-árak! A minőségű termék kilója már eléri a 3000 forintot

10perc.hu
2022. 12. 30.
Döbbenetes virsli-árak! A minőségű termék kilója már eléri a 3000 forintot

A magas energia- és üzemanyagárak miatt körülbelül 30 százalékkal emelkedtek az árak, van olyan bolt, ahol akár négyezerért vehetünk 92 százalékos hústartalmú virsli kilóját.

Nyakunkon a szilveszter, és az újévi fogás egyike a legtöbb családnál a minőségi virsli. Hogy idén is így lesz-e, arra nem tudunk választ adni, hiszen a hazai szupermarketekben még akciósan is 2500-3000 forint a jobb virsli ára. Magyarországon van olyan üzlet, ahol a 92 százalékos hústartalmú virsli kilója meghaladja a 4000 forintot.

Valamivel olcsóbb, ha a kisebb hentesüzletekben vagy a piacokon próbálkozunk. Persze ott is árat kellett emelni magas rezsi miatt. Vannak olyan üzletek, ahol a lédig virsli szilveszter előtt 2050 forintba került akciósan, igaz a virsli hústartalma magasabb az átlagosnál és csak természetes anyagokból készül.


Magyarországon van olyan üzlet, ahol a 92 százalékos hústartalmú virsli kilója meghaladja a 4000 forintot     Fotó: Freepik


„A magas energia- és üzemanyagárak miatt körülbelül 30 százalékkal emelkedtek az árak, reméljük már nem lesz több energia-áremelés, hogy ezeket az árakat szinten tudjuk tartani" - mondta az ATV Híradójának Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője.

Irigykedhetünk a horvátokra, ahol már nemcsak a benzin, hanem a virsli is jóval olcsóbb a boltokban. A szomszédunkban szilveszter környékén sok bolt akciósan kínálja a virslit, például a prémium termékekhez fél áron hozzá lehet jutni. Varga László közgazdász úgy fogalmazott, hogy a 90 százalék feletti húskészítményeket 1100 forint kilós áron elérhető már Horvátországban.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek