393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Csak írásbeli érettségi lesz idén is (Frissítve!)

10perc.hu
2021. 04. 09.
Csak írásbeli érettségi lesz idén is (Frissítve!)

Amíg a tantermi oktatás bevezetését a középiskolákban május 10-re elhalasztották, addig az általános iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak.

Újabb fontos, ám ezúttal kissé érthetetlen döntést hozott a kormány a tantermi oktatás visszaállításával kapcsolatban. Orbán Viktor a közrádiónak nyilatkozva elmondta, felkészültek ugyan az iskolák április 19-i nyitására, ám az Operatív Törzs ülésén mégis úgy döntöttek, hogy a középiskolákban május 10-én indul a tantermi oktatás. Abban is döntés született, hogy idén is a tavalyihoz hasonlóan csak írásbeli érettségi lesz, ami egyben a felsőoktatási felvételi vizsga alapját is képezi.

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Maruzsa Zoltán jelezte, hogy az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én. Az érettségik szempontjából fontos kiscsoportos felkészítőket, konzultációkat ugyanakkor továbbra is szervezhetnek a középiskolákban - hangsúlyozta az államtitkár.

A jelenlegi tervek alapján a sokat emlegetett április 19-ére amennyiben eléri az ország, hogy az első oltást legalább 3,5 millióan megkapják, akkor jönne egy újabb nyitás, és védettségi igazolvánnyal lehet majd szállodába, koncertre, társadalmi eseményekre menni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek