392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A cégek számára is vége a hitelmoratóriumnak!

10perc.hu
2021. 09. 29.
A cégek számára is vége a hitelmoratóriumnak!

Október 1-jétől október 31-ig lesz lehetőségük a magánszemélyek mellett a cégeknek is nyilatkozni arról, hogy bent szeretnének maradni a moratórium védernyője alatt, ha ezt nem teszik meg, akkor november 1-jétől már törleszteniük kell a hiteleiket.

Pénteken lesz az első napja, hogy a vállalkozások nyilatkozzanak arról, hogy szeretnének-e tovább maradni a hitelmoratóriumban. Nem árt, ha a cégek tisztában vannak bizonyos változásokkal. Az egyik, hogy eddig minden adós a moratórium hatálya alá tartozott, aki nem nyilatkozott ennek az ellenkezőjéről, most ez megfordul.

Október 1-jétől október 31-ig lesz lehetőségük a cégeknek és a magánszemélyeknek is kifejezetten nyilatkozni a bennmaradásról, és akik nem nyilatkoznak, november 1-jétől már törleszteniük kell a hiteleiket és és a szerződéseknek megfelelően kell teljesíteniük.



Ahhoz, hogy egy cég továbbra is a moratórium alá tartozzon, legalább 25 százalékos bevételcsökkenés kellett elszenvednie a Covid előtti időszakhoz képest. Ugyanakkor azok a cégek, amelyek gazdaságélénkítő támogatásban vagy programban vettek részt – ilyen például a Széchenyi Kártya termékei, a Széchenyi Plusz vagy a Széchenyi Go termékek, az Eximbank, illetve az MFB támogató hitelei –, nem lesznek jogosultak moratóriumban maradni.

Azt sem árt figyelembe venni, hogy az MNB folyamatosan emeli az alapkamatot, emiatt minden hitel ára, amely változó kamatozású, emelkedni fog. Éppen ezért, aki megteheti, mindenféleképpen lépjen ki a moratóriumból vagy fizessen vissza valamekkora összeget.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek