393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Bezárnak az iskolák és hétfőtől az üzletek és a szolgáltatók is!

10perc.hu
2021. 03. 04.

Szinte bezár az ország a következő két hétben, nem lesznek nyitva az oktatási intézmények, az üzletek nagy része, és szabadtéren mindenhol kötelező lesz a maszkhasználat.

Miután nemhogy javulna, hanem súlyosbodik az egészségügyi helyzet hazánkban, így a kormány tudósokkal, szakemberekkel és virológusokkal egyeztetve március 8-tól, azaz jövő hétfőtől nagyon szigorú korlátozásokat vezet be, egyelőre március 22-ig.

Ez idő alatt zárva lesznek az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és a benzinkutak. Minden szolgáltatás szünetel – az edzőtermek is – a következő két hétben, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatásokat folytató cégek. A sportolóknak kizárólag zárt kapu mellett lehet edzést és mérkőzést, versenyt tartani. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység másfél méteres távolságtartással lehetséges.


A maszk használatát a szabadtéren is kötelezővé tették az ország minden pontján    Fotó: freepik.com


Szigorítják a határátlépést, de a tranzitforgalmat továbbra is biztosítják. Minden munkaadót megkérnek arra, ahol csak lehetőség van rá, tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést a dolgozók számára. A maszk használatát a szabadtéren is kötelezővé tették az ország minden pontján. Minden korábbi, fel nem sorolt korlátozás is megmarad, tehát este nyolctól reggel ötig kijárási tilalom van érvényben.

Az óvodák és az általános iskolák bezárnak, és a szakemberek kidolgozzák az intézmények részére a digitális oktatás részleteit. A középiskolák és a felsőfokú tanintézetekben eddig is online oktatás zajlott ez megmarad. Itt nem március 22-ig tart a korlátozás, hanem április 7-ig, azaz a tavaszi szünet utolsó napjáig.

Főkép forrása:
koronavirus.gov.hu

További cikkek