EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

A beígért hat havi fegyverpénzt csak akkor kaphatják meg a katonák, rendőrök és börtönőrök, ha be vannak oltva

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI

Úgy tűnik, nemcsak a pedagógusok járnak rosszul, ha nem veszik fel az oltást, a fegyveres testület tagjainak 2022. január 31-ig kell beoltatniuk magukat.

Ahogy arról már korábban a 10perc.hu írt, azok az állami fenntartású iskolákban dolgozó pedagógusok, akik nem oltatják be magukat december 30-ig, azokat a januári első tanítási naptól fizetés nélküli szabadságra küldik. Noha Orbán Viktor a keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján kijelentette, nem vezetik be az oltás kötelezővé tételét, most újabb ágazatban tesznek különbséget az oltottak és nem oltottak között.

Az RTL.hu észrevette a hat havi fegyverpénzről szóló kormányrendeletben, hogy a katonák, rendőrök és börtönőrök, valamint a katasztrófavédelem, a NAV pénzügyőrei, az idegenrendészet és a terrorelhárítás alá tartozók közül csak azok kapják meg februárban a fent említett juttatást, ha január 31-ig beoltatják magukat.

Ugyanakkor az új belépők is kaphatnak a választás előtti juttatásból, ha vállalják a három évnyi szolgálatot. Ha viszont a munkaviszonyuk hamarabb megszűnik, akkor vissza kell fizetniük a teljes hat havi juttatást. Viszont kimaradnak a pénzosztásból azok, akik nem a hivatásos állomány tagjai, valamint azok is, akik nyugdíjból mentek vissza dolgozni. Ez utóbbi mintegy 15 ezer embert érinthet a rendvédelmi szakszervezetek szerint.