390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Április 3-án lesznek az országgyűlési választások!

10perc.hu
2022. 01. 11.
Április 3-án lesznek az országgyűlési választások!

Áder János köztársasági elnök kitűzte a 2022-es országgyűlési képviselőválasztások hivatalos időpontját, ami április első vasárnapjára esik.

Immár megvan az országgyűlési választások időpontja: 2022. április 3-án járulunk a szavazóurnákhoz, hogy eldöntsük, milyen összetételben működhessen tovább a parlament, illetve kinek a vezetésével alakuljon meg az új magyar kormány.

Áder János aláírásával jelent meg erről a Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye, amiben többek között kiemelték, hogy a rendszerváltást követően Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését.

„Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását. E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki” – fogalmazott Áder János.

Főkép forrása:
valasztas.hu

További cikkek