EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Amit még Putyin sem tehet meg büntetlenül – egy képviselő feljelentette, mert háborúnak nevezte a különleges hadműveletet

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: kremlin.ru

Nyikita Juferev ellenzéki honatya az államügyészséghez fordult azzal a panasszal, hogy az orosz elnök megsértette azt a jogszabályt, amely szerint az orosz hadseregre vonatkozó "hamis hírek" terjesztéséért büntetés jár.

Vélhetően erre senki sem gondolt, hogy lesz majd valaki, aki törvénysértés miatt feljelenti Vlagyimir Putyint. Egy orosz ellenzéki képviselő, Nyikita Juferev mégis megtette, ráadásul az orosz elnök jogi fegyverét fordította Putyin ellen.

A Kreml korlátlan ura ugyanis egy csütörtöki sajtóértekezleten háborúnak nevezte az ukrajnai "különleges hadműveletet". Ezzel pedig megsértette azt a jogszabályt, amely szerint az orosz hadseregre vonatkozó "hamis hírek" terjesztéséért büntetés jár.

„Vlagyimir Putyin háborúnak nevezte a háborút. De nem jelentették be a különleges hadművelet beszüntetését, és nem hirdettek háborút. Ezért a szóért már néhány ezer embert elítéltek" - írta Nyikita Juferev közösségi oldalán.

Az orosz elnök az ukrajnai orosz katonai beavatkozás február 24-i kezdete óta először használta a háború szót a "különleges hadművelet" helyett.