392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Akár 1 millió forint kauciót is elkérhetnek egy budapesti albérletért

10perc.hu
2022. 11. 30.
Akár 1 millió forint kauciót is elkérhetnek egy budapesti albérletért

Ráadásul egy bútorozatlan albérlet bebútorozása is akár milliós tétel lehet, de az ár persze függ a lakás méretétől és a lakók igényeitől egyaránt.

Sokan fiatal kezdi albérletben az életét, hiszen saját erőből lakást vásárolni óriási kihívás, a szülők pedig nem mindenkinek tudnak ebben segíteni. De sok család is albérletben él, vagy azért, mert nincs pénzük saját otthont vásárolni, vagy azért, mert emiatt nem szeretnének több évtizedre eladósodni.

De bármilyen oka is legyen az elbérletbe költözésnek, az minden esetben közös, hogy általában 3 hónapot egy összegben, előre ki kell tudni fizetni. Ez pedig mind nagyobb tétel, hiszen az Ingatlan.com elemzése szerint országosan 22, míg Budapesten 24 százalékkal nőttek az átlagos bérleti díjak 2021. és 2022. szeptembere között.



A bankmonitor.hu megírta, a kaució egy nagyobb alapterületű Budapest belvárosi lakás esetében 1 millió forint fölötti kiadást jelent. De szinte minden nagyvárosban legalább 600 ezer forintra van szüksége egy bérlőnek ahhoz, hogy egy többszobás albérlet esetén ki tudja fizetni a kauciót.

Ezen felül egy bútorozatlan albérlet bebútorozása is akár milliós tétel lehet, de az ár persze függ a lakás méretétől és a lakók igényeitől egyaránt. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy valamikor a bérlőnek kell beköltözéskor a tisztasági festésről is gondoskodnia, ami saját kivitelezésben, csak anyagköltséggel számolva is több százezer forintos tétel lehet.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek