392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

4 reggeli rossz szokás, amitől már holnap megszabadulhatsz

brightside.me
2021. 04. 14.
4 reggeli rossz szokás, amitől már holnap megszabadulhatsz

Neked is lehetnek régi szokásaid, amiket minden reggel megteszel, és nem is tudod, hogy károsak.

A Bright Side nevű portál gyűjtött össze olyan reggeli szokásokat, amelyek elhagyásával jobbá tehetjük a napindítást.

1, Nem hagyunk időt a reggeli zuhanyzásra
Kutatások bizonyítják, hogy akik reggelente zuhanyoznak, hatékonyabban oldják meg a napközben felmerülő problémákat, jobban tudnak koncentrálni, és energikusabbnak érzik magukat. Nagyon fontos azonban, hogy ne forró vízzel zuhanyozzunk, mert attól elálmosodhatunk, és épp az ellenkező hatást érhetjük el. A víz inkább langyos vagy hideg legyen.

2, Túl sokat nézegetjük a telefonunkat
Nagyon sokan reggel, ébredés után szinte azonnal a közösségi médiás oldalakat kezdik böngészni vagy a levelezésüket nyitják meg. Ezzel viszont már a nap kezdetén utat engednek az ezzel járó stressznek. Reggelente inkább hallgassunk zenét készülődés közben, készülődjünk ráérősebben, csináljunk magunknak reggelit, és nyúljunk a telefonunkhoz minél később.

3, Gabonapelyhet reggelizünk
A legtöbb, boltban kapható gabonapehelyben, akármilyen egészségesnek is próbálják meg eladni ezeket, rengeteg a hozzáadott cukor, a mesterséges adalékanyag, és persze az üres kalória. Nem lakatnak jól hosszú időre, energia-,és vércukorszint-ingadozást is okoznak. Reggelire valamilyen fehérjedús fogás vagy teljes kiőrlésű gabonából készült pékáru a jó választás,némi friss zöldséggel, gyümölccsel. Remek például a zabkása, a rántotta uborkával, paprikával, vagy néhány szelet mogyoróvajas pirítós némi bogyós gyümölccsel.

4, Evés után azonnal fogat mosunk
Étkezés után a fogzománc sérülékenyebbé válik, különösen, ha például valamilyen citrusfélét is fogyasztottunk. Éppen ezért ilyenkor jobb, ha nem mosunk azonnal fogat, inkább csak sima vízzel öblítjük ki a szánkat, és ha szükséges, fogselymet használunk. Az étkezés és a fogmosás között legalább fél óra el kellene, hogy teljen.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek