395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

2021-ben is igényelhető a babaváró támogatás

10perc.hu
2021. 01. 04.

A babaváró támogatás maximum 10 millió forint összegű kamatmentes, szabad felhasználású kölcsön, amelyet 2022. december 31-ig igényelhetnek a házaspárok.

Jó hír a fiatal pároknak, hogy 2021-ben is igényelhető a babaváró támogatás. Azoknak a házaspároknak, akik családot terveznek alapítani, gyermekeket szeretnének, remek lehetőség a babaváró támogatás arra, hogy akár tízmillió forinttal növeljék az anyagi mozgásterüket. Ha megszületnek a gyermekek, akkor ezt az összeget részben vagy egészben nem kell visszafizetni. A kölcsönt vér szerinti és örökbefogadott gyermekek után is lehet igényelni.

A babaváró támogatás maximum 10 millió forint összegű kamatmentes, szabad felhasználású kölcsön, amelyet 2022. december 31-ig igényelhetnek a házaspárok. A törlesztő részlet legfeljebb havi 50 ezer forint, a futamidő 5-20 év.



Ha a kölcsön igénylésétől számítva 5 éven belül megszületik az első gyermek, a kölcsön továbbra is - immár a teljes futamidő alatt - kamatmentesen törleszthető, a törlesztést pedig 3 évre felfüggesztik. A második gyermek születésénél újabb 3 évig nem kell törleszteni, és a fennálló tartozás 30 százalékát is elengedik, a harmadik gyermeknél pedig a teljes fennmaradó összeget átvállalja az állam.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek