EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Nem kell többet vakoskodnunk! Beállítható lesz a Netflix összes felirata

Tech és tudomány
10perc.hu
8 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Eddig is elérhető volt mindez a streamingszolgáltató webes alkalmazásában, de immár a tévékészülékeken is megjelenik a funkció.

A Netflix felhasználói végre megpiszkálhatják a feliratokat, és egyénileg állíthatják be azok méretét, stílusát, betűtípusát. Ez nagyon jó hír, ugyanis ez a szolgáltatás sokat segít majd a műsorokat felirattal nézőknek, és mivel rengeteg sorozat nincs fenn magyar szinkronnal, így a hazai közönség számára tényleg fontos újításról van szó. Eddig is elérhető volt mindez a webes alkalmazásban, de immár a tévékészülékeken is megjelenik a funkció – írta a firstclass.hu

Immár lehet állítani a szöveg méretét, ezen a téren három lehetőség áll rendelkezésre: kicsi, közepes, és nagy, valamint a betűk megjelenése is személyre szabható, kinek milyen betűtípust könnyebb olvasni. Az alapként beállított fehér betűk mellett most már van több stílusbéli opció is, ami még tovább könnyíti az olvashatóságot: Light (fekete szöveg – fehér háttér), Drop (fehér szöveg – fekete háttér) és Contrast (sárga szöveg – fekete háttér).