EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

George Russell helyettesíti Hamiltont, Mick Scumacher a Haas pilótájaként debütál 2021-ben!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: facebook/williams

Az F1-es Williams Racing megerősítette, hogy a hétvégén pilótájuk, George Russell vezetheti a Szahír Nagydíjon a koronavírussal megfertőződött hétszeres világbajnokot, míg a Haas bejelentette, 2021-től szerződteti Mick Schumachert.

Megtörtént a nagy bejelentés, és a Mercedes F1-es csapata meghozta a döntését, ki is helyettesítse a hétvégén a koronavírusos Lewis Hamiltont. Nos, britet britre cserélnek, hiszen az istálló saját patronáltját, a második évben a Williamsnél versenyző George Russellt ülteti be a Szahír Nagydíjon az autójába.


Lewis Hamilton sokszor elmondta már hétvégi helyetteséről, hogy a jövő világbajnokának tartja    Fotó: facebook: mercedes


„Nagy köszönetet kell mondjak azért, hogy a Williams lehetőséget biztosított arra, hogy legalább egy futamra kipróbálhassam a mezőny legjobb autóját. Nagy esélyt kaptam, igyekszem a hétvége minden pillanatát kihasználni arra, hogy tanulhassak, fejlődhessek. Feldob, hogy a Mercedes bízik bennem, és noha tudom, hogy Lewist nem tudom pótolni, de mindent megteszek azért, hogy minél eredményesebben szerepeljek. Lewisnak pedig gyors gyógyulást kívánok” – nyilatkozta Russell a Williams által kiadott sajtóközleményben.

A brit pilótát mindenki, maga Hamilton is a jövő világbajnokának tartja, és a hétvégén nagy esély mutatkozik arra, hogy megszerezze pályafutása első F1-es vb-pontjait. A Williams is gondoskodott Russell helyetteséről, és a legendás istálló harmadik számú pilótájának, a jelenleg az F2-ben versenyző és idén kétszer is dobogóra álló Jack Aitkennek ad lehetőséget.


Az F2-ben versenyző Jack Aitken kap lehetőséget a Szahír Nagydíjon a Williams istállótól      Fotó: facebook/jack aitken


„Olyan érzés, mintha a Holdon járnék. El sem hiszem, hogy a hétvégén bemutatkozhatom a Williams színeiben a Forma-1 mezőnyében. Mindig is otthon éreztem magam az istállónál, mindenben segítettem a csapatot. Mindent megteszek a jó szereplés érdekében, és úgy vélem, készen állok a nagy feladatra. Lewisnak minél hamarabbi gyógyulást, míg George-nak sikeres szereplést kívánok” – jelentette ki Aitken.A Haas csapata bejelentette, hogy a 2021-es évtől orosz Nyikita Mazepin mellett a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher vezeti a csapat egyik autóját.

„A tény, hogy jövőre a Formula–1 mezőnyét erősíthetem, hihetetlenül boldoggá tesz, nem is találom a szavakat. Köszönetet szeretnék mondani a Haasnak, a Ferrarinak és a Ferrari-akadémiának a belém fektetett bizalomért. Mindig hittem benne, hogy megvalósíthatom a Formula–1-es álmaimat. Mindent bele fogok adni, és már alig várom, hogy kezdetét vegye a közös utunk a Haasszal" – áll az F2-es bajnokságot 14 ponttal vezető német versenyző közleményében.