EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mit tehetünk csempe helyett a konyha falára?

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Egyre többen keresnek valami új, szokatlan, vagy például olcsóbb burkolatot, amikor a konyhájuk borításáról van szó.

Manapság egyre drágábbak a csempék, így sokan úgy gondolják, valamilyen alternatív burkolattal próbálják megoldani, mi is kerüljön például a konyhájuk falára. A bien.hu szakértői segítségével összeszedtünk néhány lehetőséget, ami a csempe helyett felkerülhet a konyha falára.

Az üveg néhány éve ismét a lakberendezők egyik kedvence lett, és ma már nem számít lehetetlennek az sem, hogy például a konyha falára kerüljön belőle. Az edzett üveg biztonságos, és mivel nincsenek fugák, könnyebben is tisztítható, mint például a csempe, de persze könnyebben meg is látszik rajta a kosz. Amire figyelni kell, az természetesen a tökéletes szigetelés. Ráadásul miután a hőforrások közelében is kerülhet üvegburkolat, mindenképpen hőálló edzett üveget kell alkalmazni.


A nagyobb bútoráruházakban már különböző színekben és stílusokban lehet faburkolatokat beszerezni   Fotó: freepik.com


Ma már léteznek kifejezetten a vizes helyiségekbe készült tapéták is, a vinyl felületek pedig nagyon könnyen tisztán is tarthatóak, ráadásul sokkal egyszerűbb cserélni, mint a csempét. A nagyobb bútoráruházakban már különböző színekben és stílusokban lehet falburkolatokat beszerezni, amiket igény szerint méretre is lehet vágatni. Külön előnyük, hogy a tervezők a konyhabútorral együtt álmodják meg őket.


A konyhapult fölötti falat egyáltalán nem is burkolják, csak valamilyen festékkel kezelik    Fotó: freepik.com


Egyre divatosabb megoldás, hogy a konyhapult fölötti falat egyáltalán nem is burkolják, csak valamilyen festékkel kezelik. A táblafesték évek óta reneszánszát éli, ugyanakkor egyre népszerűbbek a mágneses festékek is, amelyek a falra felhordva fémes felületet képeznek, így megtartanak kisebb mágnesfigurákat, jegyzettömböket, kulcsokat, vagy akár a sörnyitót is.