EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

A tejes víz és a szobanövények

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Ennek segítségével megváltozik a növény levelének PH-értéke is, ami csökkenti a gombás fertőzések előfordulásának gyakoriságát is.

Bármennyire furán hangozhat, de télen több figyelmet kapnak a szobanövények, mint más évszakokban. Persze számos dologra érdemes odafigyelnünk akkor, amikor a növények gondozásáról van szó. Az agroforum.hu szakértői szerint ugyanis a legtöbbnek a szűrt fény és a magas páratartalom kedvez, de vannak olyan kifejezetten szárazságtűrő, meleg- és közvetlen napfénykedvelő fajok, amelyeket akár fűtőtest közelében is hagyhatunk.

Jó tanács! Helyezzük a legtöbb fényt kapó, déli fekvésű, meleg ablakpárkányokba a kaktuszokat és a pozsgás növényeket. A cserepüket néhány naponta forgassuk meg, hogy minden oldalukat megfelelő mennyiségű fény érje. Nem rossz, ha a magasabb páratartalmú helyiségekben, így a fürdőszobában vagy a konyhában a trópusi növényeket tartsuk.


Számos dologra érdemes odafigyelnünk akkor, amikor a növények gondozásáról van szó      Freepik.com


Apró, de nagyon hasznos trükk, ami kedvez a szobanövényeknek, ha a levelek áttörlése során a vízhez egy kevés tejet keverünk. Higgye el mindenki, a hatás nem marad el, nagyon szép, csillogó felületet kapunk. Ráadásul ennek segítségével megváltozik a növény levelének PH-értéke is, ami csökkenti a gombás fertőzések előfordulásának gyakoriságát is.