EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

A puha törölköző titka

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A jó minőségű, sűrű szövésű pamuttörölköző sokkal tovább megőrzi puhaságát, mint az olcsóbb változatok – ráadásul nem mindegy miként mossa vagy szárítja azt.

Fontos, hogy ne mossa túl magas hőfokon, mert a forró víz könnyen tönkre teheti a törölközőket, ugyanis 40-60 fokon is megszabadulhatsz a bacilusoktól. Inkább gyakrabban mossa ki a törölközőket! Az arctörlőket naponta, a kéztörlőket akár 1-2 naponta, ha ugyanazt a törölközőt használja arcra, kézre és testre, akkor minimum három használat után kell kimosni a törölközőt. Figyelem! Mást ne tegyen a gépbe a törölközőkön kívül.

Az instyle.hu szakértői szerint a a túl sok öblítő képes megkeményíteni az anyagot. Azt javasolják, hogy használjon mindenki helyette inkább 1:1 arányban vízzel hígított 10%-os ecetet, és néhány csepp mosóparfümöt, ami nem tesz kárt az anyagban, egyben baktériummentessé, puhává és illatossá varázsolja azt.


Ha ugyanazt a törölközőt használja arcra, kézre és testre, akkor minimum három használat után kell kimosni   Fotó: freepik.com 


Soha ne ledobva, hanem felakasztva szárítsuk a törölközőt, ugyanis a textilszálak könnyedén eldeformálódhatnak vizes állapotban, emellett a penész is imádja ezeket a darabokat. Ha azt szeretné azonban hogy sokáig élvezze a törölközője kényeztetését, akkor minimum 2-3 darabot cserélget vetésforgóban.