EUR: 380,12 Ft
USD: 347,01 Ft
CHF: 394,37 Ft
GBP: 438,24 Ft
RON: 76,44 Ft
RSD: 3,24 Ft

Kijev tanul Moszkvától? Felrobbanthatták az ukrán hadsereg egyik legmagasabb rangú vezetőjét

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Ukrajinszka Pravda/AFP

Hennagyij Csasztjakov, az ukrán hadsereg főparancsnok-helyettesének kezében „óvatlan kezelés következtében” felrobbant egy gránát.

Úgy tűnik, immár ukrán oldalon is előfordulnak furcsa halálesetek, azaz Kijev is tanulhatott a moszkvai módszerből. Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint egy működésbe lépett robbanószerkezet áldozata lett Hennagyij Csasztjakov, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese. A jelentések szerint Csasztjakov otthonában, a Kijev melletti Csajka településen "gránát" robbant.

"Robbanóeszköz óvatlan kezelése miatt saját otthonában, Csajka településen meghalt egy 39 éves katona. Tizenhárom éves fiát súlyos sérülésekkel kórházba szállították" – közölte Marjana Reva belügyi szóvivő. Az Ukrajinszka Pravda jelentette, hogy Valerij Zaluzsnij hadsereg-főparancsnok helyetteséről van szó.

Az ezredes felesége és lánya is a házban tartózkodott a robbanás idején. Előzetes információk szerint a család női tagjai nem sérültek meg. Nem sokkal később Zaluzsnij Telegram-oldalán megerősítette az értesülést helyettese haláláról. Igaz, ebben szó sincs arról, hogy óvatlan kezelés hatására következett volna be a gyilkos detonáció.

"Ma tragikus körülmények között, saját születésnapján, családja körében életét vesztette helyettesem és közeli barátom, Hennagyij Csesztjakov ezredes. Az egyik ajándékcsomagban működésbe lépett egy ismeretlen robbanószerkezet" - írta Valerij Zaluzsnij.