EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Putyin propagandistája nácinak nevezte a német vezetőket, és katonai csapást követel Németország ellen

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/Francis Scarr

Vlagyimir Szolovjovot az dühítette fel, hogy Berlin 14 Leopard-2-A6 típusú harckocsit szállít Kijevbe a Bundeswehr készleteiből.

Noha az oroszok és a moszkvabarát sajtó bőszen tagadja, hogy tartanának a nyugati harckocsik megjelenésétől az orosz-ukrán háborúban, azért vannak bőven arra utaló jelek, hogy a modern tankok megjelenése bizony fog gondot okozni Moszkva számára.

Mint a 10perc.hu is megírta, majdnem száz modern tank érkezik az ukránokhoz – Leopard 2, Challenger 2, Abrams –, hogy segítsék Kijev védekezését az orosz agresszió ellen. A cél két harckocsizászlóalj gyors összeállítása Leopard 2 harckocsikkal első lépésként.

A 444.hu írta meg, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik propagandistája, Vlagyimir Szolovjov tévés a műsorában „náci szemétládáknak” nevezte a német vezetőket, mert a Bundeswehr 14 Leopard-2-A6-os tankot biztosít első körben Ukrajna számára.„Itt az ideje, hogy világos, határozott üzenetet küldjünk, miszerint Németországot a konfliktus egyik résztvevőjének tekintjük, és hogy az Ukrajnába küldött német tankok ahhoz vezetnek, hogy Németország területét, az ottani katonai bázisokat célpontnak tekintjük” – mondta Szovoljov.

Putyin propagandistája ezek után stílust váltott, és közölte, hogy a német védelmi miniszter egy „kretén”, majd lenácizta Németországot.

„Mi vagyunk az agresszor? Nyolc éven keresztül ti szarháziak tápláltátok a náci ukrán rezsimet. Nyolc éven keresztül gyilkoltátok a donbásziakat. Európai farizeusok, náci szemétládák” – fröcsögte Szolovjov, aki sürgette Oroszországot, hogy hajtson végre katonai csapásokat Németország ellen.