EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Már a maláj gép lelövéséért elítélt Igor Girkin is keményen bírálja Putyint

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/Jay Janzen

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) korábbi ezredese 2014 nyarán a szakadár ukrajnai régió, a DNR "védelmi minisztereként" szolgált.

Az egyre jobban elhúzódó, és a bombázásokon kívül szinte semmilyen orosz sikert felmutatni nem tudó háború egyre több olyan embernél is kezdi kiverni a biztosítékot, akik egyébként vérmes támogatói a Kremlnek és politikájának. És ez az erjedés nem sok jóval kecsegteti Moszkvát.

Most éppen a maláj gép lelövéséért nemrég elítélt Igor Girkin illette kemény kritikával Vlagyimir Putyint és a hadsereg vezetését. A férfi – aki segített Oroszországnak annektálni a Krím-félszigetet – a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) korábbi ezredeseként 2014 nyarán a szakadár ukrajnai régió, a DNR "védelmi minisztereként" szolgált.

A Reuters ismertette Girkin legújabb 90 perces videóját, amelyben az orosz férfi közli, minden a hal fejétől bűzlik, és a hadsereg katonái középvezetőktől lefele – ki ezért, ki meg azért – nagyon elégedetlenek az elnökkel és a védelmi miniszterrel. Girkin szerint sürgős reformokra és a tábornoki kar egy részének cseréjére lenne szükség a hadihelyzet javulásához.