EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Négyszázezer résztvevőt várnak a csütörtökön kezdődő Untold fesztiválra Kolozsváron

Kultúra
MTI/10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Untold

Ez lehet az Untold eddigi legnagyobb létszáma, mintegy négyszázezer részvevővel, mely nagyjából megegyezik Kolozsvár és a várossal összenőtt települések lakosainak számával.

Az eddigi legtöbb résztvevőt, négyszázezer embert várnak a csütörtökön kezdődő négynapos Untold elektronikus zenei fesztiválra Kolozsváron.

Ez a térség legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye.

Az erdélyi város központi parkjában, a Sétatéren, az itt található arénában és sportcsarnokban zajló fesztiválra a szervezők bejelentése szerint százezer emberre számítanak naponta.

A nyolcadik alkalomhoz érkező fesztivál 250 nemzetközi és romániai fellépőt vonultat fel, köztük híres lemezlovasokat, mint David Guetta vagy Armin Van Buuren, akiknél hagyománynak számít, hogy hajnalban órákig keverik a zenét az átszellemült rajongóknak az arénabeli nagyszínpadon.

A fesztivál 235 ezer négyzetméteres területén két mobilkórház és három elsősegélynyújtó pont lesz, és félszáz étkeztetési helyet is beüzemelnek.

A könnyűzenei seregszemlére érkező több ezer külföldi miatt a napokban a Tarom román légitársaság több különjáratot is indított Bukarestből. A fesztivál idején a városban éjszakai buszjáratok is lesznek.

Az idei Untold fesztivál szervezők közlése szerint 80 millió euró bevételt hoz Kolozsvárnak, de az anyagi haszon nem javít a fesztivál megítélésén.

Emil Boc polgármester a számtalan kritika ellenére kitart a rendezvény mellett, melyen rendszerint részt is vesz. Hozzáállását az anyagi haszon mellett a fiatalok támogatásával indokolja.

Az Untold révén a város lakosságának egy része is jelentős bevételhez jut, a négy napra akár több ezer euróért adnak bérbe egy-egy kolozsvári lakást a fesztiválra érkező külföldieknek.

Aki pedig nem tud részt venni a fesztiválon, itt egy összefoglaló a 2022-es Untold-ról: