EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Hitted volna? Fegyverekkel ajándékozta meg egymást Putyin és Kim Dzsongun

Külföldi hírek
10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: KCNA

Putyin egy orosz puskát adott ajándékba az észak-koreai diktátornak, cserébe ő is kapott egy észak-koreai gyártmányú fegyvert.

Vlagyimir Putyin orosz-elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető puskát adtak egymásnak ajándékba – közölte a Kreml, miután a két diktátor csúcstalálkozót tartott Oroszország távol-keleti részén. A Guardian szerint Putyin a legkiválóbb minőségű orosz puskát adta ajándékba Kim Dzsongunnak. Cserébe ő is kapott egy észak-koreai gyártmányú puskát.

Putyin emellett egy olyan űrutazáshoz használatos kesztyűt is adott Kimnek, amely már többször járt az űrben. Kim Dzsongun az oroszországi találkozójukon meghívta Putyint Észak-Koreába, Putyin pedig elfogadta a meghívást – jelentette a KCNA phenjani állami média.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője bejelentette, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter októberben Észak-Koreába látogat. Arról nem számolt be, amiről nyugati szakértők már hetek óta beszélnek, hogy Oroszország hagyományos fegyvereket, köztük tüzérségi lövedékeket kér Észak-Koreától élelmiszerért és nyersanyagokért cserébe.

Mindenesetre Putyin annyira megszokta a diktátorok társaságát, hogy ma fogadja Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnököt. Azt nem tudni, hogy a Wagner téma lesz-e közöttük, de műholdfelvételek szerint bontják a Wagner-zsoldoscsoport fehéroroszországi bázisát.