EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Ezt is megéltük! Egy pornóoldal nekiment Texas államnak

Külföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Mirror

Meg akarják akadályozni annak a törvénytervezetnek az elfogadását, amely korhatár-ellenőrzést írna elő a felnőtt tartalmak megtekintéséhez.

A Pornhub a pornóipar számos más szereplőjével és aktivistákkal közösen panaszt tett Texas állam ellen, hogy megakadályozza azt a törvénytervezetet, amely korhatár-ellenőrzést írna elő a felnőtt tartalmak megtekintéséhez – írta a 444.hu.

Ha a bíróság nem járul hozzá a blokkoláshoz, szeptember elsejétől a pornóoldalaknak a korhatár-ellenőrzés mellett meg kell jelentetnie a texasi hatóságok (egészségügyi és humán szolgáltatások) figyelmeztetését. A pornóipari szereplők szerint a törvény sérti az Egyesült Államok alkotmányát, leginkább a szólásszabadságra vonatkozó első módosítást.

„Texas könnyedén terjeszthetné pornográfiaellenes ideológiai üzenetetét közszolgálati hirdetéseken keresztül anélkül, ahelyett, hogy álláspontját másokra erőltetné az olyan kötelezően előírt nyilatkozatokat, amelyek valótlanságok, hiteltelen, áltudományos állítások és alaptalan vádak keverékei” – panaszolták a pornóipari szereplők.

Hat államban fogadtak el hasonló törvényeket, a Pornhub ezért blokkolta weboldalán a szóban forgó államokból érkező látogatókat. Januárban Louisianában is hasonló törvény lépett életbe, amely előírja a honlapoknak, hogy korhatár-ellenőrzést használjanak, ha 33,3 százalékban vagy annál nagyobb arányban tartalmaz „kiskorúkra káros hatású” anyagokat.