EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Kim Dzsongun betiltotta az öngyilkosságot Észak-Koreában

Külföldi hírek
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: RTL

Van olyan megye, ahol idén 35 öngyilkossági esetet jegyeztek fel, a legtöbb esetben egész családok vetettek véget az életüknek.

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor az öngyilkosságot „a szocializmus elleni árulásnak” nevezte. Utasította a helyi önkormányzatokat, hogy tegyenek megelőző intézkedéseket, miután országszerte megnőtt az esetek száma – számolt be az Index.

Az észak-koreai állampolgárok körében megugrott az öngyilkossági esetek száma: az egyik kémügynökség szerint idén 40 százalékkal többen vetettek véget az életüknek, mint tavaly. Ennek okát a rossz életkörülményekben látják.

Van olyan megye, ahol idén 35 öngyilkossági esetet jegyeztek fel. A legtöbb esetben egész családok vetettek véget az életüknek – írja a The Sun. Ugyanakkor az éhenhalás okozta halálesetek száma megháromszorozódott.

A tisztviselők azonban nem tudnak semmilyen jó ötlettel előállni a tragédiák megfékezésére. Az öngyilkosságok többségét a súlyos szegénység és az éhezés okozta, így jelenleg senki sem tud ellenintézkedéssel előállni.