EUR: 380,12 Ft
USD: 347,01 Ft
CHF: 394,37 Ft
GBP: 438,24 Ft
RON: 76,44 Ft
RSD: 3,24 Ft

Hiszik, vagy sem, de az orosz hadiipar egyik vezetője elhunyt titokzatos körülmények között

Külföldi hírek
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: TASSZ

Még a pontos életkora sem ismert a szombaton meghalt Alexander Buzakov, aki nem más, mint az orosz Admirális hajógyár vezérigazgatója.

Szombaton, tisztázatlan körülmények közt életét vesztette Alexander Buzakov, az orosz Admirális hajógyár vezérigazgatója. A halálhírt a vállalat jelentette be egy közleményben, azt azonban nem árulták el, mi miatt vesztette életét a férfi – írta meg az Index.

A pontos korát sem írták le, azt viszont igen, hogy 1980-ban érettségizett, tehát 60 év körüli lehetett. Mindenesetre a TASZSZ hírügynökség viszont 66 éves férfiként emlegette őt a saját híradásában. Annyi biztos, hogy Buzakov 10 éve volt a cége vezérigazgatója, és számos elismerést szerzett ez idő alatt.

Az Admirális legfőbb tevékenysége a nem nukleáris meghajtású tengeralattjárók gyártása volt. A cég elsősorban dízelmeghajtású, Kilo-osztályú tengeralattjárókat építette, amelyek a háborúban is gyakran bevetetett Kalibr rakéták indítására is képesek voltak.

Oroszország murmanszki kikötőjében nemrég kigyulladt az Admiral Kuznyecov nevű hadihajó. Többen összefüggést látnak a baleset és Buzakov halála között…