EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Rács mögött hal meg a világ egyik legismertebb terroristája, a Sakál

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: France24

Megerősítette a párizsi esküdtszék Carlos életfogytiglani börtönbüntetését, aki az ítélethirdetés után csak annyit mondott: nagyon köszönöm.

Fellélegezhet a világ, soha többet nem jön ki a börtönből a venezuelai Ilich Ramírez Sánchez, vagy ismertebb nevén, Carlos, a Sakál. Ugyanis ma megerősítette a párizsi különleges, terrorcselekményekkel foglalkozó törvényszék a terrorista, legutolsó perében kimondott életfogytiglani börtönbüntetést. A két napig tartó tárgyaláson csak a büntetési tétel volt a téma, miután a terrorista bűnössége már bizonyítást nyert.

„Nagyon köszönöm" - mondta semleges hangon a helyszíni tudósítások szerint a magát "profi forradalmárnak" nevező terrorista az ítélethirdetést követően. Carlos hozzátette, büszke forradalmi múltjára, amelynek során legalább 83 embert ölt meg, de az úgynevezett Drugstore-ügyben, amiért most bíróság elé állították, nem ismerte el a bűnösségét.

A terroristát 2017. márciusban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy 1974-ben elkövetett kézigránátos támadásért, amelyben két ember meghalt, és 34-en megsebesültek. Az elsőfokú ítélet ellen a Sakál fellebbezett, a fellebbviteli bíróság egy évvel később megerősítette az ítéletet. A semmítőszék azonban 2019 novemberében elrendelte a per egy részének újratárgyalását.